Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta-geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
553
Irjuk fel a P₁ és P₂ pontok által meghatározott egyenes egyenletét ha :
P₁(0;0) , P₂(3;1);
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
P₁P₂ ( vektor)= (3-0,1-0)=(3,1) Ezt elforgatva kapok egy normálvektort, n=(-1, 3)
n₁x+n₂y=n₁x₀+n₁y₀ (x₀,y₀) kooordinájú pontnak az P₁ pontot választom, ami rajta van az egyenesen. n₁, n₂ normálvektor koordinátái
-1x+3y=0 ez az egyenes egyenlete.
Ha tetszik a megoldásom kérlek jelöld megoldásként.
1