Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Történelem tanulás

542
Igazából, nekem abból kellene segítség, hogy ti hogyan tanultok történelmet? Mert bárhogy próbálkozom, nem tudom megjegyezni a tömény anyagot, ami legtöbbször összefüggéstelen mondatokból is áll, így mindig rossz jegyet kapok. Van valami ötletetek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tanulás, segítség, rosszjegyek
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

4
Nekem is nehezen megy a Történelem én álltalában úgy tanulok, hogy odafigyelek órán és a jegyzeteimet úgy írom le hogy én megjegyezzem ( nem feltétlenül úgy ahogy a táblán van ) úgy fogom fel mint egy mese és elképzelem az adott szituúációt majdnemhogy beleélem magam így könnyeben tudom megjegyezni
Pszichológiai kimutatás szerint ha egy történetet pl egy színhez formához kapcsolod akkor könnyebben megtudod jegyezni az ( erre egy példa aranybulla 1222 - Kék szín )
én ezekkel a módszerekkel 3-4-es dolgozatokat tudok írni

Remélem tudtam segíteni :)

Módosítva: 7 éve
0

Lényegében én pl. a személyneveket egy másik szóhoz, vagy vicces sztorihoz kötöm. Pl. Mao Ce Tung-ot úgy jegyeztem meg,hogy Mao- Ma + Tung- olvas(tunk).
Az évszámokat is kötöm vmihez. Vagy összeadom a számokat és egy ismerősömnek az életkora jön ki, vagy egy nap órája, esetleg dátuma. Vagy konkrétan a szövegnél egyszerre max 2 mondatot tanulj és értelmezz. Próbáld megérteni és a végén ami még mindig nem megy , húzd alá és azokat tanulgasd.
Próbáld meg , és nem is lesz olyan unalmas . :)
Módosítva: 7 éve
0

Szerintem a legjobb az lenne, ha a tankönyv, vagy az órai vázlat alapján írnál magadnak saját vázlatot, a saját logikád szerint. Hidd el, így sokkal könnyebb lesz, mert nem más gondolkodásmódját kell alkalmaznod. És ami még fontosabb, hogy a vázlat ne tömény anyagból álljon, inkább címszavas legyen, vagy esetleg rövid mondatak, ehhez pedig hozzáolvasod a könyvet és akkor csak a vázlatpontokat kell megjegyezned így a könyvben olvasottak alapján könnyen mondtaba tudod foglalni a saját szavaiddak a címszavakat
0

Hát én ha csak órára tanulok akkor szövegkiemelővel kiemelem,de ha az amyag nem megy a fejembe akkor részenként haladok,azt elolvasom párszor,majd felmondom hangosan ez mindig segít. Ha pedig dolgozatra készülök,akkor vázlatotnírok a könyv alapján és az évszámokat illetve az embereket külön-külön lapraírom kifejtve. Nekem ez bevált és töriből ötös vagyok.Remélem segítettem :-)
Módosítva: 7 éve
0