Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1082
Sziasztok! Holnap mivel a matek témazárót visszakapjuk, és megvan a feladatsor, így szeretnék segítséget kérni!
1. Paraleogramma (Minden infó kell róla, de ez megvan a füzetbe) De! -Az egyik belső szöge 76 fokos. Ki kell számítani a többi szöget.
2. 10 szög belső szögeinek összege, majd az átlók száma.
3. Egy derékszögű háromszög külső szöge 120 fok. Ki kell számolni a belső szögeket, hogy melyik mennyi.
4. Rombusz átlói: 1: 48 cm,
2: 14 cm
Ki kell számolni Pitagorasz tételével, az x oldal összegét.
5. Intervallum : [-6,1] (A)
B: ]-3,5] Itt az ábrázolást megcsináltuk, de van az hogy: AUB, A/B B/A (bocsánat gépen csak így tudom leírni. Válaszotokat előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1) két szög összege 180°, tehát a mellette lévő szög 104 °
2) Szögösszeg: (n-2)*180= (10-2)*180=1440°, átlók száma: n*(n-3)/2=10*7/2=35 db
3) egyik külső szöge 120°, tehát azon az oldalon lévő belső szög 60°, a második szög 90°, harmadik 30°.
4) Átlók felezik egymást, merőlegesek egymásra. Tehát egy olyan derékszögű 3szöged van, ahol a=7, b=24, tehát c=25
5) AUB=[-6,5], A/B=[-6,-2[, B/A=]1,5]
0

1. 'Alfa' : 76
'Béta' : 180-76= 104
'Gamma: 76
'Delta: 104
0