Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
431
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) a=34cm b=24cm c=48cm
K=a+b+c=34+24+48=106cm
b) a=1,25dm b=0,6dm c=0,5dm d=0,8dm
K=a+b+c+d=1,25+0,6+0,5+0,8=3,15dm
c) a=25cm b=15cm c=15cm
K=a+b+c=25+15+15=55cm
d) a=15/24dm b=20/24dm c=62/24dm d=36/24dm e=48/24dm
K=a+b+c+d+e=15/24+20/24+62/24+36/24+48/24=181/24=7,54dm
e) a=640/60dm b=5 51/60dm
K=(a+b)*2=(640/60+5 51/60)*2=1382/60+10= 33,03dm
f) a=25mm
K=a*48=25*48=1200mm
g) a=4,05dm
K=a*4=4,05*4=16,2dm
Módosítva: 6 éve
1