Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1707
1. Egy 379 oldalas könyvet olvasunk. Ha az első napon 19 oldalt, majd minden nap az előző napinál 18 oldallal többet olvasunk, akkor hány hét alatt sikerül kiolvasni a könyvet?

2. Egy körgyűrűcikk alakú szabadtéri nézőtéren minden sorban néggyel több a férőhely, mint az előtte levőben. Hány sorba tudunk elhelyezni 240 nézőt, ha az első 40 férőhelyes sortól kezdve minden helyre ültetünk valakit?

Köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Ez egy számtani sorozat.
Használható képlet: Sn=(2a1+(n-1)·d)·n/2
0

Csatoltam képet. Érdemes lesz megnézned a youtube csatornám következő lejátszási listáját. Ott el is magyarázom ezeket a példákat. Köszi!
https://www.youtube.com/watch?v=Lxp4hY5OMaI&list=PLwXxAxAEOlGg981HeeuaSl_WoflUNqhoW
Módosítva: 6 éve
0

Köszönöm a válaszokat
0