Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középiskolai matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
6. Budapesttől Püspökladány 191, Bogács pedig 146 kilométerre van. Bogács és Püspökladány távolsága 101 km. Mekkora szögben látszik a két város Budapestről? *
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Cosinus tétel: c²=a²+b²−2⋅a⋅b⋅cosγ ​. jelenleg: a= 191 b= 146 c= 101
101²=191²+146²-2·146·191·cosγ
cosγ= (101²-191²-146²): (-2·146·191) ⇒γ=31,42°
Ha tetszik a válaszom kérlek jelöld megoldásként.
1