Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Újabb házi, amit nem tudom, jól csináltam-e...

Főoldal » Középiskola » Matematika
1011
Megcsináltam az újabb matekházit, de nem vagyok biztos benne, hogy jól. Ha valaki ránézne, és megmondaná, hogy oké-e, vagy ha nem, hol a hiba, azt megköszönném. :)

Feladat: Anita és Tímea 6 km-re laknak egymástól. Gyalog 1 óra alatt jutnak el a másik otthonába, kerékpárral 20 perc alatt. Egy nap reggel 6 órakor egyszerre elindulnak egymáshoz, Anita gyalog, Tímea kerékpárral. Hány órakor találkoznak útközben?

Anita gyalog 6 km/órával halad.
Tímea kerékpárral a 3x-osával, mivel 3*20 perc az 60 perc, vagyis 1 óra. Szóval Tímea 18 km/órával halad.
s = v*t
6x + 18x = 6
24x = 6
x = 6/24
6/24 + 6 = 6/24 + 144/24 = 150/24 = 6,25
Vagyis 6 óra 25 perckor találkozik egymással Anita és Tímea.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, szöveges, házifeladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem jó. A feladatod nagy része jó, de aztán egy elég komoly hiba van a válaszban.
Ha végiggondolod, szerintem észreveszed, de ha nem, akkor írj :)
2