Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gömb térfogata és felszíne

Főoldal » Középiskola » Matematika
3886
1) Egy gömb sugarát háromszorosára növeltük. Hányszorosára nőtt a
a) felszíne; b) térfogata?

2) Hány négyzetméter szövetből készült az az ejtőernyő, amelyik 6 m sugarú félgömb alakú, és a felhasznált anyag 20%-a veszteség?

3) Egy 8 cm sugarú ólomgömbből három egyenlő sugarú gömböt öntöttünk. Hányszorosa a három gömb felszínének az összege az eredeti gömb felszínének?

4) Jelenleg a Föld felszínének harmada szárazföld. Hány km^2 az óceánok, tengerek területe? (Gömb alakú, sugara 6378 km.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Térgeometria, térfogat, felszín, gömb, félgömb
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Máskor inkább egyenként tedd fel a példáidat. Az utolsót tedd fel újra, ha gondolod. Megtisztelnél, ha megnéznéd a matekvideók közül az aktuálist a youtube csatornámon.. Most a következőket ajánlom:
https://www.youtube.com/watch?v=Eg5_tWV-JGY&list=PLwXxAxAEOlGhNkPDGrUa--Ry3UpFYL2rE
https://www.youtube.com/watch?v=HBR2IjbGjTI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=8
Köszi! Üdv!
1