Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány

Főoldal » Középiskola » Matematika
3933
Bontsa fel a 36 000-et két részre úgy, hogy a részek aránya 5 : 4 legyen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
20 000 és 16 000 :)
1

Egyik rész: 5x; Másik rész: 4x
4x+5x=36000
9x=36000 /:9
x=4000

5x=20000; 4x=16000
0