Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Valaki segítene ezekben a feladatokban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Annyit kell csinálni, hogy az értelmezési tartomány egyes elemeit behelyettesíted a képletbe (amire mutat a nyíl). A számot, amit behelyettesítettél lesz az x értéke, míg a képletből kapott szám lesz az y.
Pl. az első esetben, ha `x=-2`, akkor `|x-2|+x = |-2-1|+(-2) = |-3|-2 = 3-2 = 1`. Tehát ezt a pontot kapjuk: `(-2,1)`. Ezt megcsinálod minden egyes egész számmal az intervallumból és összekötöd őket.
Mind a három esetben ezt kell.
0