Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek forditott aranyossag

Főoldal » Általános iskola » Matematika
672
Ha 6tehen legel a legelőn akkor 10napra elég a fű. Hany napra elég a fű ha 1,2,....tehén legel, es a fű nőveset nem vesszük figyelembe n a tehetnek száma, a t az idő a nap
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6 úgy aránylik a 10-hez, mint 1,2 az x-hez.
6:10"1,2:x
Fordított arányosságról van szó, mert minél több tehén legel , annál kevesebb ideig elég a fű.
6*10=1,2x
60=1,2x
50=x
50 napra elég a fű
1