Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos sürgős

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2722
egy paralelogramma szomszédos szögeinek különbsége 25° . mekkorák a paralelogramma szögei ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
360°:= Paralelogramma belső szögeinek összege= 2·α+2·β
α-β=25°⇒α=25°+β
360°= 2·(25°+β) +2·β= 4·β+50° /-50°
310°=4·β /: 4
β=77,5⇒α=77,5°+25°=102,5°
Ha tetszik válaszom kérlek jelöld megoldásnak.
1