Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
5801
Négy egymás után következő páros szám összegéből levontuk a köztük lévő páratlan számok összegét és így 13 maradt. Melyik ez a négy szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a+(a+2)+(a+4)+(a+6)-[ (a+1)+(a+3)+(a+5)]=13
4a+(2+4+6)-[3a+1+3+5]=13
4a+12-3a-9=13
a+3=13 /-3
a=10 ⇒ 10,12,14,16
Ha tetszik a válaszom kérlek jelöld megoldásnak.
1