Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem jövök rá erre a matek feladatra. Hogyan kell kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
539
Bélának 3-szor annyi, Csabának 30-cal több könyve van, mint Andrásnak. Hány könyvük van külön-külön, ha összesen 255 könyvük van?

Hogy kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Jelöljük András könyveinek számát `x`-szel, akkor Bélának `3x` könyve van és Csabának `x+30`. Ezek összege `255`.
Ebből felírsz egy egyenletet, rendezed és meg van az eredmény.

Ha ezután se tiszta, akkor kérdezz, és segítek még.
0

Andrásnak x könyve van.
Bélának 3x, Csabának x+30
x+3x+x+30=255
5x+30=255
x=45
Ha megfelel a leírásom, jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0