Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lecke

Főoldal » Általános iskola » Matematika
528
Számítsd ki a háromszög területét!
a, a=7cm ma=2cm
b, b=8dm mb=6cm
c, a=5,3cm ma=0,7cm
e, b=1,06m mb=3,9m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
0

A) a=7cm ma=2cm
T=(a*ma)/2=(7*2)/2= 7cm2
B) b=8dm=80cm mb=6cm
T=(b*mb)/2=(80*6)/2= 240cm2
C) a=5,3cm ma=0,7cm
T=(a*ma)/2=(5,3*0,7)/2= 1,855 cm2
E) b=1,06m mb=3,9m
T=(b*mb)/2=(1,06*3,9)/2= 2,067 m2

A /2 az a tört, de csak így tudtam írni. Azért van előtte zárójelben, mert az egészre vonatkozik az osztás.
Módosítva: 6 éve
0