Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
559
1)Határozd meg az m valós paraméter értékét úgy , hogy az A(2,8) pont rajta legyen az f:IR-IR,
f(x)=-3x-7m függvény grafikus képen!
2) Határozd meg az m valós paraméter értéket úgy, hogy az f:IR-IR ,f(x)= x(2 négyzeten)+5x-9 függvény grafikus képe tartalmazza a P(m,-3) pontot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.) A(2,8) helyettesítsük be! :
-3·2-7m=8
-6-7m=8 / +6
-7m=14 /:(-7)
m=-2

b.) Helyettesítsünk be.
m²+5m-9=-3 /+3
m²+5m-6 = 0 m₁=1 m₂=6 a megoldó képletből.
Ha tetszik a válaszom kérlek jelöld megoldásként.
0