Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
706
Egy háromszög alakú telek területe 235,75 m2

, két oldala 41 m,illetve 230 dm.

a) Mekkora lehet a két oldal által bezárt szög?
b) Minimálisan mennyi kerítés kell a telek körbekerítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az alapot írtam 41-nek es a jobb oldalt pedig 23-nak. A területből kiszámolom a magasságot, az (a*m)/2 képletből. Így lett a magasság 11,5 cm. Mostmar van egy derekszogu háromszög aminek befogója 11,5 m, átfogója 23m. Ebből sin(alfa)= 11,5/23, amiből alfa=30 fok.
B,
Ha összeadok ket oldalt azt nagyobb kell legyen mint a harmadik.
23+41=64, ennél kisebb kell legyen mindenkeppen a harmadik oldal.
23+c legyen nagyobb a 41-nél. Ez akkor teljesül ha a harmadik oldal nagyobb mint 18.
41+c legyen nagyobb mint 23, ez ugye mindig teljesül.
Nekunk a legkisebb szám kell ami csak lehetseges. Itt a 19 lesz a megoldas, mert ugye 18-nal nagyobb számot kell keresnem.
Így a kerülete 19+41+23
0