Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
770
Egy D rugoállandoju rugo az erőmentes helyzetéhez képest (delta)l hosszusággal mgnyujtott állapotban van.Mennyivel kell még tovább nyujtani, hogy a ruglamas energiája megkétszereződjön?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, segítség
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha `Δℓ` hosszon van megnyújtva, akkor a rugalmas energia:
`E=1/2·D·(Δℓ)^2`
Amikor ez megduplázódik:
`2E=2·1/2·D·(Δℓ)^2=1/2·D·(sqrt2·Δℓ)^2`
Vagyis az eredei megnyujtás `sqrt2`-szeresére kell nyujtani.
0