Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki kiszámolná?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
489
A 6-os feladatot megoldaná valaki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Számolás, kémia, gyógyító szereink
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1,000 kg = 1 000 g = 1 000 000 mg

Ha 1 tablettában 20 mg hatóanyag van, akkor
1 000 000 mg / 20 mg = 50 000 tablettában van 1 000 000 mg hatóanyag.

Ha 1 dobozban 50 tabletta van, akkor
1 000 dobozban 50 000 tabletta van.

Ha 20 mg hatóanyaghoz 280 mg segédanyag kell, akkor
1 000 000 mg hatóanyaghoz 1 000 000 * 280 / 20 = 14 000 000 mg = 14 kg segédanyag kell.
Módosítva: 6 éve
1