Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni ma 6 ig kéne megcsinálnom!

307
Mindenkire vonatkozik: Ha egy tanuló "éééé. Hh. Nn" formátummal felírt dátumú napon született, akkor a tanulónál "a" legyen "hh" értéke, "b" legyen "nn" értéke. Az én nálam a hónap február a nap pedig 27

1 . Legyen egy hegyesszög szinusza (a^2-b^2) / (a^2+b^2). Mennyi a hegyesszög tangensének PONTOS értéke?

2 . Egy derékszögű háromszög egyik befogója "a" cm hosszú, másik befogója "b" cm hosszú. Mekkora a háromszögnek a "b" cm hosszú befogóval szemközti szöge radiánban? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

3 . Egy derékszögű háromszög átfogója "b" cm hosszú, az egyik hegyesszöge fokban megadva "7*a" nagyságú. Mekkora a háromszögnek a megadott hegyesszög melletti befogója? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

4 . Egy derékszögű háromszög egyik befogója "a" cm hosszú, a befogóval szemközti szöge fokban megadva "2*b" nagyságú. Hány négyzetcentiméter a háromszög területe? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

5 . Egy egyenlő szárú háromszög szárai "b" cm hosszúak, alapja "3*a" cm. Mekkorák a háromszögnek az alapon fekvő szögei? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

6 . Egy egyenlő szárú háromszög alapja "a" cm hosszú, az alappal szemközti szöge fokban megadva "2*b" nagyságú. Mekkora a háromszög területe?

7 . Egy rombusz átlói "a^2-b^2" és "2*a*b" hosszúak. Mekkora a rombusz kerülete? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

8 . Egy szimmetrikus trapéz alapjainak hossza "b" illetve "2*b", a trapéz hegyesszögei fokban megadva "7*a" fok. Mekkorák a trapéz szárai? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

9 . Egy derékszögű trapéz alapjai "b" és "2*b" cm hosszúak, magassága "a" cm hosszú. Mekkora a trapéz tompaszöge? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.

10 . Egy téglalap oldalai "a" cm és "b" cm hosszúak. Mekkora szöget zárnak be a téglalap átlói? Válaszként CSAK az eredményt adja meg 4 tizedesjegy pontossággal, mértékegységet ne írjon.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez nagyon sok feladat, de akiknek ilyen egyénre szabott példákat adnak, azok nagyon okosak! Gondold meg a megoldásomat, és ha azt szeretnéd, hogy még egy, vagy kettő példában segítsek, kérlek egyenként tedd fel újra. Ha tudsz jelezz vissza, hogy OK e, mert akkor elmegyek másnak segíteni. Gratulálok a tanárodnak, színvonalas, ötletes feladatsort kaptatok. Jó munkát kívánok neked!
0

Nagyon egyetértek az első válaszolóval - én is vállalok még EGY feladatot. Melyik legyen?
0