Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1988
Hányszorosára változik a kör kerülete, területe, ha sugarát megháromszorozzuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Eredetileg:
K: 2r*pí
T: r²*pí

Ha r=1, akkor k=2pí és T=pí
Ha r=3*1=3, akkor k=6pí és T=3²pí=9 pí
Tehát a kerülete 3-szorosára, a területe 9-szeresére nőne.
0