Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erők

Főoldal » Középiskola » Fizika
1126
Egy erőpár forgatónyomatéka 24 Nm, a ható erők nagysága 10 N. Mekkora a hatásvonalaik
távolsága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Erőpár forgatónyomatéka: `M=F*d`
Ahol F a ható erők nagysága, d pedig a távolságuk. Helyettesítsük be:
`24=10*d`
`d=2,4 m`
0