Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyitott mondat 4 osztályos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
979
Ha a szám nyolcszorosából kivonunk 24-et,a hatszorosát kapjuk meg.
2).A szám harmadából 84-et kivonva eredményül 48-at kapunk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
S. O. S
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
X legyen mindenhol a keresett szám.
1,
8x-24=6x ezt most átrendezzük
2x=24
X=12

2,
x/3 - 84 = 48
X/3 = 132
X= 396

Ha kipróbáljuk a számokat, akkor tenyleg jók :)


0