Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Legyen szíves valaki magyarázza el nekem, hogy ezt a feladatot hogyan kell megoldani? cos2x=1/2

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
CosX=1/2, ha x=60fok + 360k
x= 300 fok + 360 k

De itt ugye 2x van, ezért csak elosztod az előbb leirt megoldasokat 2-vel. Így lesz:
X=30fok+180k
X=150 fok + 180 k
0