Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
6646
Mekkora az x²-6,5x-3.5=0 egyenlet valós gyökeinek összege, illetve szorzata?
Gyökök összege és szorzata????
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Viete-formulákat, azaz a gyökök és együtthatók kapcsolatát alkalmazd!
x1+x2=-b/a

x1*x2=c/a

Azaz:
x1+x2=--6,5/1=6,5

x1*x2=-3,5/1=-3,5
Módosítva: 9 éve
0

a=1
b=-6.5
c=-3.5

x1,2=-6.5+-[-6.5^-4×1×(-3.5)]/2=
x1,2=-6.5+-(gyök alatt) 56.25/2=
x1,2=-6.5+-7.5/2= x1=-6.5+7.5/2=0.5
x2=-6.5-7.5/2=-7
1