Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1053
Egy autó súlya 12000 N. A kerekeinek együttes érintkező felülete a talajjal 0,05 m2. Mekkora a talajra ható nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
nyomás=nyomott felület: nyomóerővel
Tehát 12000:0,05= nyomás
12000:0,05= 240.000
Tehát a talajra ható nyomás: 240.000
0