Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
4167
A következő két függvény mindegyikét a valós számok halmazán értelmezzük:
(x) = 3sin x ; g(x) = sin 3x .
Adja meg mindkét függvény értékkészletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt kell tudni, hogy a sin(x) függvény értékkészlete a [-1;1] intervallum, értelemszerűen a 3*sin(x) függvény értékkészletének alsó eleme a 3*(-1)=-3, felső eleme a 3*1=3, tehát értékkészlete a [-3;3] intervallum. A sin(3x) értékkészlete azért nem fog változni, mert igazából csak az egységvektor forgatásának gyorsaságát növeljük, de attól még ugyanazokat az értékeket fogja felvenni a függvény, csak korábban (például amit π-nél venne fel, azt már π/3-nál fogja).
0