Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házii

Főoldal » Általános iskola » Fizika
389
Nagyon fontos lenne,köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1. A hidrosztakiai nyomás a folyadék súlyából származik, nagysága függ a folyadékoszlop magasságától és a folyadék sűrűségétől. Minden irányban terjed. A nyomóerő és a nyomott felület hányadosa
2. Mennyiség Jele Mértékegység
nyomóerő F N
nyomott felület A m" a másodikon
nyomás p Pa
3. 3 kPa= 3000 Pa
150 Pa= 0,15 kPa
1 négyzetcm = 0,001 négyzetméter
4. nagyobb lesz a nyomóerő, nagyobb lesz a nyomás
5. úszik lebeg elmerül
< = >
= = >
6. A közlekedőedény: két vagy több egymással összekötött edény, melyek között a folyadék szabadon áramlik.

2. csatolt kép
4. Nagyobb lesz a nyomás, mert kisebb lesz a nyomott felület.
5. -
6. Arkhimédész törvénye: Minden folyadékba vagy gázba merülő testre felhajtóerő hat, amelynek nagysága egyenlő a test által kiszorított folyadék vagy gáz súlyával.
7. a) úszik
b) lebeg
c) elmerül
d) lebeg
8. 245 000 Pa
3. csatolt kép, ja nem , az első folytatása
7. a) igaz
b) igaz
c) igaz
d) hamis
e) igaz
8. 40 000
Nincs rá garacia, hogy jó is lesz, de elvileg jó vagyok fizikából... :)
0