Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-Szöveges feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
Előre is köszönöm a segítséget❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.
A szám legyen x
3x-32=2x+10
x=42

2.
Az első kétjegyű szám: 10* 1,5x+x
A második kétjegyű szám: 10x+1,5x
Ebből következik:
16x-11,5x=18
x=4
Visszahelyettesítve az első számba: 10*1,5*4+4=64

3.
A négyzet kerülete: K=4a, ahol a a négyzet egy oldala
A feladat szövegéből a követkető egyenlet írható fel:
4a=a+27 ezt a ra megoldva a=9 et kapunk

4.
Anna egy óra alatt 1/15 részét ássa fel a kertnek, míg Béla az 1/10 részét.
A teljes kert az 1 egész ezért: 1
Ebből az egyenlet: x(1/15+1/10)=1
Felbontva a zárójelet és közös nevezőre hozva: (2x+3x)/30
Az egyenletet x re megoldva x=6 ot kapunk

5.
x kg 40Ft os->40x
10 kg 55Ft os->10*55=550
A keverékben lesz (10+x)kg 46 Ft/kg os cukor
Ebből felírható egy egyenlet:
40x+550=(10+x)46
A zárójelet felbontva és átrendezve: 6x=90
azaz x=15
0