Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elmagyarázná nekem valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
Nem igazán értem hogyan kéne megoldani az egyenleteket, ha valaki elmagyarázná és megoldaná, azt nagyon megköszönném!

Az egyenletek:
1). (x-3)×(2+x)=0
2). 2x-(5+3x)=6 x=11 ?
3). (x-5)(x-4)(x-1)=0
4). 8x²+40=8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, egyenletek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha egy szorzás végeredménye 0, az egyik tag is 0.
Másodikban felbontod a zárójelet, majd összevonsz és megoldod valószínűleg megoldóképlettel, bár az most itt nem eldönthető, mert elírtad.
Ha egy szorzás végeredménye 0, az egyik tag is 0.
A negyedikben kivonsz 8-at, és másodfokú megoldóképlet.
Remélem ennyi elég, ha kérdésed van, írj, ha megfelel, jelöld megoldásnak :)
0