Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitség :e

Főoldal » Középiskola » Matematika
504
Oldd meg a derékszögű háromszöget:
1. ha adott az átfogója a hegyesszöge: c=28cm, a=48(fok)
2.ha adott a befogója a hegyesszöge: a =56 cm, β = 74(fok
3.ha adott a befogója és átfogója: a=5 cm, c=9 cm
4.ha adott a két befogója: a=3 cm, b=7 cm
Segitsetek kérlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha jól értelmezem az oldd meg fogalmát:
Az α 48 fok, erre használsz egy cosinust és egy sinust, és megkapod, hogy mekkora a szög melletti, és a szöggel szemközti oldal.
A második ugyanígy.
Segítség:
sinα=szemközti befogó/átfogó
cosα=szög melletti befogó/átfogó
3. 52+x2=92
Megoldod.
4. 32+72=x2
Ha ez így megfelel jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0

https://www.youtube.com/watch?v=DkPBntA13UM&t=12s
Érdemes megnézned a youtube videómat, ahol a hegyes szögek szögfüggvényeit magyarázom mintapéldákka. Köszi!
0