Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magasság és befogótétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1636
Egy derékszögű háromszög két befogója: a = 5 cm , b = 12 cm. Mekkora szeletekre
osztja az átfogót a hozzá tartozó magasság? Mekkora az átfogóhoz tartozó
magasság?

Egy derékszögű háromszög egyik befogója: a = 12 cm, átfogója: c = 20 cm. Mekkora
szeletekre osztja az átfogót a hozzá tartozó magasság? Mekkora az átfogóhoz tartozó
magasság?

Egy derékszögű háromszög rövidebbik befogója 26 cm, átfogóra eső vetülete pedig
10 cm. Mekkora:
a) az átfogóhoz tartozó magassága
b) az átfogó
c) a másik befogó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Bocs, de már hajnal van, most már el kell mennem aludni. Azért remélem ez a minta segít abban, hogy a másik két példát egyedül meg tudd oldani. Üdv!
0