Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
667
Sziasztok valaki bírna segíteni ezekben a feladatokban { SOS } gyorsan
1) Egy kiránduláson négy óra alatt 8,24 km-t tettünk meg. 14,42 km-t hány óra alatt tennénk meg ugyanezzel a sebességgel?
2) Egy kiránduláson az első három órában 7,5 km-t tettünk meg. Mennyi utat tettünk meg a kiránduláson 5 óra alatt?
3) 25 dkg vaj elkészítéséhez 10 liter tejre van szükség. Hány kg vaj készíthető 35 liter tejből?
4) A paprika palántázásakor 5 m2-re 75 db palántát ültettünk. Hány paprika palántát ültethetünk 32 m2 területre?
5) 5 egér 4 nap alatt 60 db sajtot eszik. 7 egér 10 nap alatt hány sajtot eszik? !!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, gyorsan, 5feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
{ egyenes arányosság }
0

1)
4 óra 8,24km /4 (mind a kettő, mert az 1 órát keressük és 4:4=1)
1 óra 2,06km *7 (mert 2,06*7=14,42)
7óra 14,42km
7 óra alatt tennénk meg.
2)
3óra 7,5km /3
1óra 2,5km *5
5óra 12,5km
12,5km-t tettünk meg.
3)
25dkg 10liter /10
2,5dkg 1liter *35
87,5dkg 35liter
0,875 KG készíthető.
4)
5m2 75db /5
1m2 15db *32
32m2 480db
480db palántát.
5)
5egér 4nap 60sajt /4 kivéve az első
5egér 1nap 15sajt /3 kivéve az 1
1egér 1nap 3sajt (meg van adva a következő sor)
7egér 10nap 210sajt (3*7*10=210)
210 sajtot.

A sor végén van odaírva, amit nyílon kell jelölni. Fotót sajnos nem sikerül küldeni, mert túl nagy, de még próbálkozok. Ha tudod, azt hogy kell, akkor légyszi szólj, mert akkor nem próbálgatom tovább. Ha valamit nem értesz, szólj és ha tudok, segítek.
Módosítva: 6 éve
1

Csatoltam képet. Sziszidóri gyorsabb volt. Kérlek őt jelöld be.
Módosítva: 6 éve
1