Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika beadandó

Főoldal » Középiskola » Fizika
580
A fizika beadandómhoz kerestem a neten a króm lineáris hőtágulási együtthatóját, de csak ennyit találtam: (25 °C) 4,9 µm/(m·K). A képlet amit használnom kéne az a △l = l ₀ * α * △T ahol az együtthatónak ezzel az alakjával nem sokra megyek. Valaki esetleg tudja a króm lineáris hőtágulási együtthatójának a x,xx*10^6 1/°C alakját, vagy ezt át kell írni ebbe a formába? Ha át kell írni, akkor abban kérek segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mértékegység, együttható, hőtágulás, hőmérséklet, formalitás, nagyságrend
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
10^-6*
0

A `4.9 (mu \text{m})/(\text{m}*\text{K})` együttható azt jelenti, hogy egy 1 méter hosszú rúd 1 foknyi melegedés hatására `4.9` mikrométert, vagyis `4.9*10^-6` métert nyúlik. A törtet lehet egyszerűsíteni a méterrel, a Kelvin- és a Celsius-skála pedig ugyanolyan léptékű, tehát:

`4.9 (mu \text{m})/(\text{m}*\text{K})``=``4.9*10^-6(\text{m})/(\text{m}*\text{K})``=``4.9*10^-6 1/\text{K}``=``4.9*10^-6 1/\text{°C}`
0