Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magasság és befogótétel :D

Főoldal » Középiskola » Matematika
823
A magasságtétel és befogótétel segítségével kell kiszámolnom az ábrán is látható a,c,q és h értékeit. Remélem jó a kép minősége:)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha jól vettem ki a betűket, és az adatokat:
Először alkalmazod a befogótételt:
b= c·p 
Ezzel megkapod mennyi c, majd c ismeretében ki tudod számolni q-t.
Majd egy magasságtétel(vagy pitagorasz tétel-ATC háromszögre):
h= q·p 
Aztán pedig befogótétel(vagy pitagorasz tétel-ABC háromszög):
a= q·c 
Ha megfelel ez a megoldás, jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
0