Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos! Matek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
855
Összeöntünk 3 liter 20%-os gyümölcslevet és 5 liter 50%-os gyümölcslevet. Hány százalékos lesz a keverék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, sos, 9. osztály, kilencedik
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3 liter * 0,2 = 0,6
5 liter * 0,5 = 2,5

(2,5+0,6)/(3+5)= 3,1/8=0,3875 azaz 38,75% -os lesz az így összeöntött 8 liter gyümölcslé.
0