Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vezesd le az egyenleteket

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
12b-35+4b+25-8b=12b-20

35c-14+25c=42c-20+18c-40

3.5e-3.8+6.5e+5.8=2,5e+10-0.5e
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`12b-35+4b+25-8b=12b-20`
Összevonás mindkét oldalon
`8b-10=12b-20`
Kivonok `8b`-t
`-10=4b-20`
Hozzáadok `20`-at
`10=4b`
Osztok `4`-gyel
`frac(10)(4)=b`
Egyszerűsítek
`frac(5)(2)=b`

`35c-14+25c=42c-20+18c-40`
Összevonás mindkét oldalon
`60c-14=60c-60`
Kivonok `60c`-t
`-14!=-60`
Ellentmondás, nincs olyan `c` szám, ami igazzá teszi ezt az egyenletet.

`3text(,)5e-3text(,)8+6text(,)5e+5text(,)8=2text(,)5e+10-0text(,)5e`
Összevonás mindkét oldalon
`10e+2=2e+10`
Kivonok `2e`-t
`8e+2=10`
Kivonok `2`-t
`8e=8`
Osztok `8`-cal
`e=1`
1