Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középpontos hasonlóság (csatolom)

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
AEC háromszög hasonló ABD háromszöghöz,
az első oszlopban a hasonlóság aránya 5:8=AEC:ABD
a második oszlopban a hasonlóság aránya 5:11=AEC:ABD
a harmadik oszlopban a hasonlóság aránya 3:5=AEC:ABD
a negyedik oszlopban a hasonlóság aránya 8:13=AEC:ABD
Remélem segítettem, ha megfelel a leírás jelöld megoldásnak, ha kérdésed van írj :)
Módosítva: 6 éve
-1