Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!! Rezdőmozgás,amplitúdó stb...

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1500
Egy harmonikus rezgőmozgást végző test legnagyobb sebessége 15 m/s, legnagyobb gyorsulása pedig 90 m/s2. Mekkora a rezgések frekvenciája és amplitúdója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Soss
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A maximális sebesség A*ω, a maximális gyorsulás -A*ω²,.tehát ha ezeket felírjuk egyenletbe, akkor egy kétismeretlenes egyenletrendszert kapunk:

15=A*ω
90=-A*ω², elosztjuk egymással a két egyenletet, ekkor 6=-ω, vagyis -6 rad/sec=ω adódik, ebből 15=A*(-6), vagyis A=-15/6=-2,5 cm adódik, ebből kiszámolni a frekvenciát már nem nagy varázslat.
2