Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat - Másodfokú egyenletek4

Főoldal » Középiskola » Matematika
673
Adott a következő másodfokú egyenlet:
(x+2)^2-1=x+3
a.) Oldjuk meg grafikus úton az egyenletet átrendezés nélkül, majd behelyettesítéssel ellenőrizzük a kapott megoldást!
b.) Oldjuk meg algebrai úton is az egyenletet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Pontosan melyik része nem megy?
0

Mivel dolgozat közben a wolframa... nem használható:
Az eredeti egyenlet két oldalát egy-egy függvényként kezeled, s ezeket ábrázolod:
f(x)=(x+2)2-1, ez másodfokú függvény, melynek képe egy parabola.
g(x)=x+3, egy elsőfokú függvény, melynek képe egy egyenes.

Ábrázolás után, ahol metszi egymást a két grafikon, annak a pontnak/pontoknak az első koordinátája (x) lesz az egyenlet megoldása.
0