Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középiskolai matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Sziasztok, segítség kellene néhány házi feladatban, mert nem mennek, képként csatolom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szóval a trapéz területe a+c/2·m.
a+c/2·m=40
6+10/2·m=40
8·m=40
m=5
Ha behúzod a trapéz két magasságát, a rövidebb alap végpontjaiból, egy téglalapot kapsz, melynek oldalai a magasság és a rövidebbik alap, két derékszögű háromszöget, melyek két befogója 5 cm és 2 cm(a hosszabbik alapot a magasságok három részre bontják, egy 6 centisre(a téglalap oldala) és mivel a trapéz szimmetrikus 2 db 2 cm-es szakaszra. Ezután alkalmazhatod a tangens szögfüggvényt.(tgα=szemközti befogó/szög melletti befogó))
Remélem segítettem, ha jónak találod jelöld megoldásnak :)
Módosítva: 6 éve
1