Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
519
Valaki tudna segiteni???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia,

Először felmelegszik 0°C-osra a jég:
(ΔT: -10 °C és 0 °C közti különbség)
Q1= c·m·ΔT = 2,093·5·10 = 104,65 kJ

Utána a 0°C-os jég megolvad, 0°C-os víz lesz belőle:
Q2 = L·m = 1675 kJ

A kettő összege: Q = Q1 + Q2 = 104,65 kJ + 1675 kJ = 1779,65 kJ
Módosítva: 9 éve
0