Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi nagyon kéne a segítség.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1037
Egy gúla alaplapjának területe 30 cm2. A gúlát az alaplapjával párhuzamos síkokkal három egyenlő térfogatú részre vágjuk.
a.) Számítsuk ki, hogy a metszősíkok a gúla csúcsától milyen távolságra találhatók, ha a gúla magassága 18 cm.

b.) Mekkora területű síkidomokat metszenek ki a síkok a gúlából? Az eredményeket egy tizedesjegy pontossággal adjuk meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Remélem el tudsz igazodni ezen a példán! Akiknek ilyen példát adnak fel, azok biztosan ügyesek! Fenn vagyok a youtubeon, emelt szintű írásbeli és szóbeli tételekkel. Valószínű, hogy tovább akarsz tanulni! Üdv.
https://www.youtube.com/watch?v=jc3bNjIf6_8&list=PLwXxAxAEOlGilzmOAUuCTDX3YecuFGZGz
https://www.youtube.com/watch?v=nKU1PIXg70Y&list=PLwXxAxAEOlGjbRrNnffp_7fsw90VSB9wD
Módosítva: 6 éve
0