Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Matek házi

32
Valaki tud segíteni?
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
180/5
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) A keresett eredeti számot jelöld X-nek, és végezd el rajta azokat a műveleteket, amiket a feladat is elvégzett egymás után, ez pedig a feladat szerint egyenlő lesz 280-nal. Ha az egyenletből kifejezed az X-et, hogy egyedül maradjon, és azokat a lépéseket, ahogy eljutsz az egyedül álló X-ig elvégzed a másik oldalt is, tehát megoldod az egyenletet X-re, akkor megkapod az X értékét.

b) A háromszög kerülete a három oldal összege. A feladat hasonló az a)-hoz. Fel kell írni a három oldalt (a, b, c) és leírni azt, amit a feladat mond róluk, majd egyet kifejezni és abból kijön a többi is.

c) Fel kell írni a három szekrényt (a, b, c mondjuk) és az átrakási műveleteket, amiket mond a feladat. Ebből lesz egy egyenlet, amit meg kell oldani.

d) ebben nem vagyok biztos, hogy mi a módja

e) Itt azt kell nézni, hogy a két ásó egy óra alatt mennyit ás, és ezt az egy órára jutó két ásást összeadni négyszer, majd ehhez még pluszban négyszer Albert egy órára jutó idejét.
0