Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
369
Csatoltam a képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
79/3
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a 21
b 27,5%
0

a) A feladat szerint a tanulók 20 százaléka 12 főt jelent. A 20 százalék a 100 százaléknak (a teljes egész osztálynak) egyötöde, tehát a 20 százalékhoz tartozó 12 fő is a teljes létszám egyötöde. Így a teljes osztály 12 * 5, azaz 60 főből áll. A hatvan tanuló 35 százaléka úgy jön ki, hogy megnézzük, hányad része a 100-nak a 35. Ez 0,35, tehát a 35 százalékhoz tartozó tanulók száma is 0,35-szöröse lesz a 60-nak, ami 21 fő.

Összefoglalva az első rész:

20% = 12 fő = 1/5 * 100%
100% = 5 * 12 fő

A másik:

100% = 60 fő
35% = 35/100 * 60 = 0,35 * 60 = 21.

b) A teljes ár, tehát 100% 2400E, ebből az anyagköltség 660E. Az anyagköltség és a teljes ár viszonya a kettő hányadosa úgy, hogy a kisebb van felül, azaz 660/2400, ami 0,275, azaz 27,5%.
0