Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Biológia-matek számolás

Főoldal » Középiskola » Matematika
560
Egy 70,95 kg-os férfi testének vértérfogata tömegének 6%-a literben kifejezve. A vörösvértestek száma 5·10⁶/mm³. Ennek a személynek a vértérfogatának hány százalékát adják a vörösvértestek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tehát a férfinek 70,95*6/100=4,257 liter vére van. Definíció szerint 1 liter=1 dm³, ezt átváltjuk mm³-re: 1 dm³=1000 cm³=1000*1000=1.000.000 mm³, ezt érdemes átírni normálalakra: 10⁶ mm³, tehát a férfinak 4,257*10⁶ mm³ vére van. Innentől vagy az van, hogy 5*10⁶ mm³ vörösvérteste van, az pedig nem nagyon fér el a 4,257*10⁶-ban, vagy azt mondja, hogy 1 mm³-ben 5*10⁶ vörösvértest van, akkor viszont kellene tudni az egyéb alkotóelemekről még valamit, ha pedig az eleje nem csak annyi, hogy 70,95-nek a 6 %-ának mérőszámának megfelelő liternyi vére van, akkor viszont a vér sűrűségére lenne szükség.

Akárhogy vesszük, vagy nincs elég adat, vagy értelmetlen a feladat.
0