Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pontrendszerek dinamikája

Főoldal » Középiskola » Fizika
1019
Két egyenlő tömegű test vízszintes talajon nyugszik. A fonál, ami összeköti őket legfeljebb 20N terhelést bír ki.
Mekkora F erővelvkell az egyik testet húzni, hogy a fonál éppen elszakadjon?
A súrlódástól eltekintünk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Felírható kényszererők:

Bal oldali testre:

K = `m*a`

Jobb oldali testre:

F-K = `m*a`

F-K = K

F = 2K

K = `F/2` = `40/2` = 20 N
0