Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap hosszúsága

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1233
Egy téglalap hosszúsága kétszer akkora, mint a szélessége. Ha a szélességét 3 méterrel
megnöveljük, és a hosszúságát nem változtatjuk. akkor a területe 24 m2-rel nagyobb lesz. Határozd meg a téglalap eredeti hosszúságát és szélességét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, téglalap, Matematika, hosszú
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szélesség: x m
Hosszúság: 2*x m
x*2*x+24=(x+3)*2x
2*x²+24=2*x²+6*x
24=6*x
4=x
Tehát az eredeti téglalap szélessége 4 m, hosszúsága 2*4=8 m.
0