Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
3507
a) Az ABC háromszög két csúcsa A(–3; –1) és B(3; 7), súlypontja az origó.
Határozza meg a C csúcs koordinátáit!
b) Írja fel a hozzárendelési utasítását annak a lineáris függvénynek, mely –3-hoz –1-et
és 3-hoz 7-et rendel!
c) Adott az A(–3; –1) és a B(3; 7) pont. Számítsa ki, hogy az x tengely melyik pontjából látható derékszögben az AB szakasz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a) xS=(-3+3+xC)/3=0 xC=0
yS=(-1+7+yC)/3=0 yC=-6
Tehát a C csúcs kooordinátái a C(0;-6).

b) (-3;-1) és (3;7) pontokon átmenő egyenes:
(y+1)*(3+3)=(x+3)*(7+1)
6y+6=8x+24
4x-3y=-18 (vagy y=4/3*x+6)

c) Csatolok hozzá képet
1

Csatoltam képet.
0