Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Marci és Nándi bélyeget gyűjt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
Marci és Nándi bélyeget gyűjt. Marcinak 45-tel több bélyege van, mint Nándinak. Ha
Marci átadna 15 bélyeget Nándinak, akkor Marci bélyegeinek a része ugyanannyi darab lenne, mint Nándi bélyegeinek a (négy ötöd része)-e. Hány bélyege van Nándinak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nándi: x db
Marci: x+45 db
4/5*(x+45-15)=x+15
4/5*x+24=x+15
1/5*x=9
x=45
Tehát Nándinak 45 bélyege van.
0